10 mest truede dyr i Afrika

Reise Og Historie
truede dyr i afrika

Det er mange utrydningstruede dyr i Afrika i dag, og årsaken til at slike afrikanske dyr reduseres, spenner fra krypskyting og tap av habitat og en rekke andre menneskelige faktorer som kommer i form av avskoging og fortrengning har bidratt til at disse dyrene i Afrika står overfor en svært høy risiko for utryddelse. Fortrengning kan ødelegge en art raskere enn så mange andre forstyrrende faktorer. I et forsøk på å bevare den truede dyrearten, har mange nasjoner implementert lover som tilbyr beskyttelse til bevaringsavhengige arter. Utemmet menneskelig faktor har resultert i ganske mange truede dyr i Afrika, og blant de mest berørte inkluderer listen nedenfor.

Liste over truede afrikanske dyr

10. Afrikansk elefant

Afrikanske dyr

Den afrikanske elefanten er blant de mest truede dyrene i Afrika. Det er omtrent litt over 600 000 afrikanske elefanter som står for, de er på listen over truede dyr på grunn av krypskyting og tap av habitat som nesten presset disse dyrene til et punkt av utryddelse. Den afrikanske elefanten, aka Savanna Elephant, er det største levende landpattedyret i verden. De reiser vanligvis i grupper eller familieenheter, og de lever av en diett med busker, frukt, grener, skudd og blader.



Se også: 100+ beste svarte vitser om svarte mennesker

9. Afrikansk pingvin

Afrikansk pingvin

Det bor litt mindre enn 72 000 afrikanske pingviner i dag. De synkende tallene skyldes kommersielt fiskeri, pingviner som blir fanget i garn og oljesøl. Den afrikanske pingvinen, alias svartfotpingvin, og jackass-pingvin, er den eneste pingvinen som hekker i Afrika. Disse pingvinene dietter på ansjos og sardiner. En fullvoksen afrikansk pingvin står to fot over bakken og er svært sosial uten problemer med å engasjere seg med andre skapninger og mennesker.

8. Afrikansk løve

Løve

Det er litt over 22 000 afrikanske løver som står for, og antallet deres har sunket på grunn av forgiftninger, jakt og tap av habitat. Den afrikanske løven, aka King of the Beast, er et veldig sosialt dyr. Hunnløvene samles i stoltheter og mennene danner koalisjoner. Hunnene driver mesteparten av jakten om natten for å unngå forstyrrelser fra andre dyr.

7. Gepard

Gepard

Nesten 14 000 geparder eksisterer i dag som et resultat av tap av habitat og menneskelig innblanding. Geparden er kjent som det raskeste landpattedyret i verden og kan oppnå flammende hastigheter på opptil 113 km/t ved å akselerere fra 0 til 100 km/t på bare 3 sekunder. De er veldig sosiale, og de mannlige gepardene danner grupper mens hunnene forblir ensomme. Geparden jakter på byttet sitt på dagtid.

6. Svart neshorn

Svart nesehorn

Det er bare litt over 3500 svarte neshorn i dag. Dette svimlende antallet skyldes krypskyting av disse fantastiske dyrene for hornene deres. Det svarte neshornet er en ensom enstøing, de reiser vanligvis ikke i grupper. De spiser på kvister, planter og urter og bader i vann og gjørme for å holde seg kjølig i sommermånedene. Det afrikanske vestlige svarte neshornet ble offisielt erklært utryddet i 2011 etter en gjennomgang av planter og dyr av verdens største bevaringsnettverk. Underarten av det svarte neshornet - som er klassifisert som kritisk truet av International Union for Conservation of Nature's (IUCN) rødliste over truede arter - ble sist sett i det vestlige Afrika i 2006.

5. Afrikansk villhund

Afrikansk villhund

Den afrikanske villhunden telles til litt over 4000. Dette svært lille tallet er et resultat av sykdom og menneskelig innblanding som inkluderer jakt på dem for kjøtt. Den afrikanske villhunden, også kjent som Cape-jakthunden og den malte jakthunden, er veldig sosial. De reiser i flokk, og jakter byttedyr i grupper som kan være opptil 20 medlemmer. Den gjennomsnittlige afrikanske villhunden veier mellom 37 og 80 pund og måler 24 til 30 tommer høy. I konvensjonen om internasjonal handel med truede arter av vill fauna og flora, som var en internasjonal traktat signert av over 144 medlemsland, indikerer at arten ikke kan omsettes kommersielt, men kan handles kommersielt bare hvis det ikke skader deres overlevelse.

4. Pygme flodhest

Pygme flodhest

Disse bedårende små flodhester synker inn på bare 1500-tallet på denne tiden i verden. De fryktelige tallene for denne arten skyldes avskoging og jakt. Denne elvehesten blir i vannet på dagtid og spiser om natten. Kostholdet deres består av gress, røtter, blader og frukt. Til tross for at den er et stort pattedyr, er Pygmy Hippopotamus en unnvikende og sjeldent sett art. Pygméflodhest er et symbol på skogene i Vest-Afrika – flodhesters skjebne er iboende knyttet til skogens.

3. Fjellgorilla

Fjellgorilla

Fjellgorillaene er blant de mest truede afrikanske dyrene og lever bare i tre land som spenner over fire nasjonalparker - Volcanoes National Park, Mgahinga Gorilla National Park, Bwindi Impenetrable National Park og Virunga National Park. På grunn av et ødelagt habitat, krypskyting og handel er dette fjellet Gorillas antall langt nede i 650-området. Fjellgorillaer lever i høyder så høye som 4000 meter, og de dieter på blader, planter, trær osv. De er ekte planteetere. En fersk folketelling gjort i 2011 registrerte færre enn 900 fjellgorillaer igjen i naturen. De største truslene mot eksistensen til disse fjellgirillaene kommer fra avskoging og utvikling, og etter hvert som folk beveger seg nærmere å krenke habitatene der gorillaene lever, bringer de også risikoen for å spre menneskelige sykdommer til disse dyrene, inkludert influensa, lungebetennelse og til og med ebola.

2. Etiopisk ulv

av H-Harrington

av H-Harrington

Som et resultat av en alvorlig nedgang i deres habitat og sykdom er det litt mer enn 400 etiopiske ulver som står for. Den etiopiske ulven, også kjent som Abyssinian Wolf, og Simien-reven eller sjakalen, er den eneste ulvearten som finnes i Afrika. Egenskapene til dette dyret ligner veldig på egenskapene til coyoten. De reiser i flokker og dietter hovedsakelig på flere arter av gressrotter.

1. Addax

Addax

Addax er det mest truede dyret av de 10 mest truede dyrene i Afrika. Antallet reduseres stadig på grunn av jakt og tørke. Antallet deres i dag er litt over bare 200. Addax, alias White Antilope, og Screwhorn Antilope, bor i ørkenen, i flokker ledet av hanner. De er nomadeskapninger som reiser om natten. Kostholdet deres består av gress og urter.